Dijital Baskılı Bayraklar
Dijital baskılı bayrak üretimi hakkında bilgi vermeden kısaca Dijital baskı hakkında bilgi verelim.
Dijital Baskı Nedir ?
Dijital Baskılı Bayrak Üretimi Nedir ?
Bayrak üretimi dijital baskı yaygınlaşmadan önce el baskısı olarak hazırlanıyordu. El baskısına geçmeden önce basılacak bayrağın şablonu ayarlanıp ardından bayrağın boyaları özel olarak hazırlanıp bayrak kalıbına boyalar dökülüp ragle yardımı ile boyalar çekilidir. Ardından baskının kuruması için bekletilir ve fikse işlemine geçilirdi. Fikse işlemi bittikten sonra dikiş işlemine geçilirdi.
Dijital baskıda ise müşterilerden gelen çalışma baskıya uygunluğu kontrol edilir, eğer çalışma vektörel değilse veya düşük çözünürlükte ise gönderilen çalışma vektörel olarak hazırlanır ardından istenilen ebata göre ayarlanıp sonrasında renk ayarları yapıldıktan sonra baskı makinesine gönderilir. Baskı makinesinde baskı işlemi bittikten sonra renklerin canlı olması ve yağmurda akmaması için 185 derece sıcaklıktan geçirilir. Bu sayede baskı boyası hem verdiğimiz rengi alır hem de suya karşı akmaması engellenir.
Fikse işleminin ardından geleneksel yöntemdeki gibi dikiş işlemi yapılır ve dijital baskılı bayraklar paket işlemine geçer. Bayraklar tek tek jelatinlenerek müşterilere ulaştırılır.
Dijital baskı yöntemi ile yapılan Bayrak türleri nelerdir ?
Dijital baskı kullanılarak yapılan bayrak modelleri şu şekildedir ;
- Atatürk Posterleri
- Türk Bayrağı
- Makam Bayrağı
- Kırlangıç Bayrak
- Masa Bayrağı
- Yelken & Olta Bayrak
- İpe Dizili Bayraklar
- Siyasi Parti Bayrakları
- Kurum ve Kuruluş Bayrakları
- Takdim Bayrakları
- Roll Up Banner
- Afiş ve Pankartlar